VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI


Krzysztof Kuźmicki
 

Hi,

 

Did you noticed that after successful onap init executed using robot ./ete-k8s.sh onap init  following artefacts like lineOfBusiness, platform, project, owningEntity are not present in AAI but are present in VID GUI?

Onap init uses VID Maintenance API  https://docs.onap.org/projects/onap-vid/en/latest/offeredapis.html#maintenance-apis

This cause errors during service instance creation in SO.

I noticed that affected is master and newest Frankfurt 6.0.1.

According to documentation it should work https://docs.onap.org/en/frankfurt/guides/onap-user/instantiate/pre_instantiation/index.html

It seems that something is not in sync between VID and AAI à Bug ?

 

Best regards,

Krzysztof Kuźmicki

Verification Architect

Nokia MN BOAM RD Serviceability

 


Brian Freeman
 

Can you check log.html in robot and make sure that robot updated AAI ?

 

Brian

 

 

From: onap-discuss@... <onap-discuss@...> On Behalf Of Krzysztof Kuzmicki
Sent: Wednesday, September 2, 2020 6:32 AM
To: onap-discuss@...
Subject: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

Hi,

 

Did you noticed that after successful onap init executed using robot ./ete-k8s.sh onap init  following artefacts like lineOfBusiness, platform, project, owningEntity are not present in AAI but are present in VID GUI?

Onap init uses VID Maintenance API  https://docs.onap.org/projects/onap-vid/en/latest/offeredapis.html#maintenance-apis

This cause errors during service instance creation in SO.

I noticed that affected is master and newest Frankfurt 6.0.1.

According to documentation it should work https://docs.onap.org/en/frankfurt/guides/onap-user/instantiate/pre_instantiation/index.html

It seems that something is not in sync between VID and AAI à Bug ?

 

Best regards,

Krzysztof Kuźmicki

Verification Architect

Nokia MN BOAM RD Serviceability

 


Krzysztof Kuźmicki
 

Log is fine we have 200 especially that in VID Gui it is available ….

If you want I can send zipped log html but it is still 5mb

 

Br,

Krzysztof

 

From: FREEMAN, BRIAN D <bf1936@...>
Sent: Wednesday, September 2, 2020 2:20 PM
To: onap-discuss@...; Kuzmicki, Krzysztof (Nokia - PL/Wroclaw) <krzysztof.kuzmicki@...>
Subject: RE: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

Can you check log.html in robot and make sure that robot updated AAI ?

 

Brian

 

 

From: onap-discuss@... <onap-discuss@...> On Behalf Of Krzysztof Kuzmicki
Sent: Wednesday, September 2, 2020 6:32 AM
To: onap-discuss@...
Subject: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

Hi,

 

Did you noticed that after successful onap init executed using robot ./ete-k8s.sh onap init  following artefacts like lineOfBusiness, platform, project, owningEntity are not present in AAI but are present in VID GUI?

Onap init uses VID Maintenance API  https://docs.onap.org/projects/onap-vid/en/latest/offeredapis.html#maintenance-apis

This cause errors during service instance creation in SO.

I noticed that affected is master and newest Frankfurt 6.0.1.

According to documentation it should work https://docs.onap.org/en/frankfurt/guides/onap-user/instantiate/pre_instantiation/index.html

It seems that something is not in sync between VID and AAI à Bug ?

 

Best regards,

Krzysztof Kuźmicki

Verification Architect

Nokia MN BOAM RD Serviceability

 


Brian Freeman
 

That’s the VID API – robot updates A&AI as well. VID does not update A&AI I don’t think or at least it used to call both A&AI and VID API to set those parameters.

 

Brian

 

 

From: Kuzmicki, Krzysztof (Nokia - PL/Wroclaw) <krzysztof.kuzmicki@...>
Sent: Wednesday, September 2, 2020 8:25 AM
To: FREEMAN, BRIAN D <bf1936@...>; onap-discuss@...
Subject: RE: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

Log is fine we have 200 especially that in VID Gui it is available ….

If you want I can send zipped log html but it is still 5mb

 

Br,

Krzysztof

 

From: FREEMAN, BRIAN D <bf1936@...>
Sent: Wednesday, September 2, 2020 2:20 PM
To: onap-discuss@...; Kuzmicki, Krzysztof (Nokia - PL/Wroclaw) <krzysztof.kuzmicki@...>
Subject: RE: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

Can you check log.html in robot and make sure that robot updated AAI ?

 

Brian

 

 

From: onap-discuss@... <onap-discuss@...> On Behalf Of Krzysztof Kuzmicki
Sent: Wednesday, September 2, 2020 6:32 AM
To: onap-discuss@...
Subject: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

Hi,

 

Did you noticed that after successful onap init executed using robot ./ete-k8s.sh onap init  following artefacts like lineOfBusiness, platform, project, owningEntity are not present in AAI but are present in VID GUI?

Onap init uses VID Maintenance API  https://docs.onap.org/projects/onap-vid/en/latest/offeredapis.html#maintenance-apis

This cause errors during service instance creation in SO.

I noticed that affected is master and newest Frankfurt 6.0.1.

According to documentation it should work https://docs.onap.org/en/frankfurt/guides/onap-user/instantiate/pre_instantiation/index.html

It seems that something is not in sync between VID and AAI à Bug ?

 

Best regards,

Krzysztof Kuźmicki

Verification Architect

Nokia MN BOAM RD Serviceability

 


Brian Freeman
 

Maybe I am mis-remembering – I’m not seeing it in the testsuite but I could have sworn that robot did that at one time.

 

brian

 

 

From: onap-discuss@... <onap-discuss@...> On Behalf Of FREEMAN, BRIAN D
Sent: Wednesday, September 2, 2020 8:31 AM
To: Kuzmicki, Krzysztof (Nokia - PL/Wroclaw) <krzysztof.kuzmicki@...>; onap-discuss@...
Subject: Re: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

***Security Advisory: This Message Originated Outside of AT&T ***
Reference http://cso.att.com/EmailSecurity/IDSP.html for more information.

That’s the VID API – robot updates A&AI as well. VID does not update A&AI I don’t think or at least it used to call both A&AI and VID API to set those parameters.

 

Brian

 

 

From: Kuzmicki, Krzysztof (Nokia - PL/Wroclaw) <krzysztof.kuzmicki@...>
Sent: Wednesday, September 2, 2020 8:25 AM
To: FREEMAN, BRIAN D <bf1936@...>; onap-discuss@...
Subject: RE: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

Log is fine we have 200 especially that in VID Gui it is available ….

If you want I can send zipped log html but it is still 5mb

 

Br,

Krzysztof

 

From: FREEMAN, BRIAN D <bf1936@...>
Sent: Wednesday, September 2, 2020 2:20 PM
To: onap-discuss@...; Kuzmicki, Krzysztof (Nokia - PL/Wroclaw) <krzysztof.kuzmicki@...>
Subject: RE: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

Can you check log.html in robot and make sure that robot updated AAI ?

 

Brian

 

 

From: onap-discuss@... <onap-discuss@...> On Behalf Of Krzysztof Kuzmicki
Sent: Wednesday, September 2, 2020 6:32 AM
To: onap-discuss@...
Subject: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

Hi,

 

Did you noticed that after successful onap init executed using robot ./ete-k8s.sh onap init  following artefacts like lineOfBusiness, platform, project, owningEntity are not present in AAI but are present in VID GUI?

Onap init uses VID Maintenance API  https://docs.onap.org/projects/onap-vid/en/latest/offeredapis.html#maintenance-apis

This cause errors during service instance creation in SO.

I noticed that affected is master and newest Frankfurt 6.0.1.

According to documentation it should work https://docs.onap.org/en/frankfurt/guides/onap-user/instantiate/pre_instantiation/index.html

It seems that something is not in sync between VID and AAI à Bug ?

 

Best regards,

Krzysztof Kuźmicki

Verification Architect

Nokia MN BOAM RD Serviceability

 


Brian Freeman
 

The only other thing to look at is the VID logs and see if it is getting an error back from AAI

 

brian

 

 

From: onap-discuss@... <onap-discuss@...> On Behalf Of FREEMAN, BRIAN D
Sent: Wednesday, September 2, 2020 8:38 AM
To: onap-discuss@...; FREEMAN, BRIAN D <bf1936@...>; Kuzmicki, Krzysztof (Nokia - PL/Wroclaw) <krzysztof.kuzmicki@...>
Subject: Re: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

***Security Advisory: This Message Originated Outside of AT&T ***
Reference http://cso.att.com/EmailSecurity/IDSP.html for more information.

Maybe I am mis-remembering – I’m not seeing it in the testsuite but I could have sworn that robot did that at one time.

 

brian

 

 

From: onap-discuss@... <onap-discuss@...> On Behalf Of FREEMAN, BRIAN D
Sent: Wednesday, September 2, 2020 8:31 AM
To: Kuzmicki, Krzysztof (Nokia - PL/Wroclaw) <krzysztof.kuzmicki@...>; onap-discuss@...
Subject: Re: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

***Security Advisory: This Message Originated Outside of AT&T ***
Reference http://cso.att.com/EmailSecurity/IDSP.html for more information.

That’s the VID API – robot updates A&AI as well. VID does not update A&AI I don’t think or at least it used to call both A&AI and VID API to set those parameters.

 

Brian

 

 

From: Kuzmicki, Krzysztof (Nokia - PL/Wroclaw) <krzysztof.kuzmicki@...>
Sent: Wednesday, September 2, 2020 8:25 AM
To: FREEMAN, BRIAN D <bf1936@...>; onap-discuss@...
Subject: RE: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

Log is fine we have 200 especially that in VID Gui it is available ….

If you want I can send zipped log html but it is still 5mb

 

Br,

Krzysztof

 

From: FREEMAN, BRIAN D <bf1936@...>
Sent: Wednesday, September 2, 2020 2:20 PM
To: onap-discuss@...; Kuzmicki, Krzysztof (Nokia - PL/Wroclaw) <krzysztof.kuzmicki@...>
Subject: RE: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

Can you check log.html in robot and make sure that robot updated AAI ?

 

Brian

 

 

From: onap-discuss@... <onap-discuss@...> On Behalf Of Krzysztof Kuzmicki
Sent: Wednesday, September 2, 2020 6:32 AM
To: onap-discuss@...
Subject: [onap-discuss] VID Maintenance API doesn't create lineOfBusiness, platform, project, owningEntity in AAI

 

Hi,

 

Did you noticed that after successful onap init executed using robot ./ete-k8s.sh onap init  following artefacts like lineOfBusiness, platform, project, owningEntity are not present in AAI but are present in VID GUI?

Onap init uses VID Maintenance API  https://docs.onap.org/projects/onap-vid/en/latest/offeredapis.html#maintenance-apis

This cause errors during service instance creation in SO.

I noticed that affected is master and newest Frankfurt 6.0.1.

According to documentation it should work https://docs.onap.org/en/frankfurt/guides/onap-user/instantiate/pre_instantiation/index.html

It seems that something is not in sync between VID and AAI à Bug ?

 

Best regards,

Krzysztof Kuźmicki

Verification Architect

Nokia MN BOAM RD Serviceability