Topics

[ElAlto]-[VF-Module]-[Key-pair] :- BadRequest: resources.my_keypair: Keypair data is invalid: failed to generate fingerprint (HTTP 400)


Velugubantla Praveen
 

Hi Brian / Team,

We tried to deploy our own new service which designed and distributed successfully through the same integration scripts used for vCPE, but when we deployed network had got created successfully next the vf-module stack failed because of the key-pair data issue it was not able to generate the fingerprint required.

ERROR : BadRequest: resources.my_keypair: Keypair data is invalid: failed to generate fingerprint (HTTP 400) (Request-ID: req-65c74120-631b-4f01-829c-f305da78de4b)

I am attaching the SO-openstack adapter log. Can you suggest me why this kind of error happens & what we can debug further regarding this.

Any help or suggestion to resolve this.

Regards,

________________________________________________________

Velugubantla Praveen                                                         

Engineer - CTO-Common

L&T TECHNOLOGY SERVICES LIMITED

L3 Building, Manyata Embassy Business Park, 
Nagawara Hobli, Bengaluru-560045

________________________________________________________

Mobile: +91 9154111420


www.LTTS.com 



L&T Technology Services Ltd

www.LTTS.com

L&T Technology Services Limited (LTTS) is committed to safeguard your data privacy. For more information to view our commitment towards data privacy under GDPR, please visit the privacy policy on our website www.Ltts.com. This Email may contain confidential or privileged information for the intended recipient (s). If you are not the intended recipient, please do not use or disseminate the information, notify the sender and delete it from your system.


Brian Freeman
 

Looks like you pub_key is not formatted correctly when it gets to openstack for some reason (or at least that is what the error message is indicating).

The parameters data looks good but openstack is responding that its bad (the error text show the pub_kcy is missing the leading ssh-rsa and there is some funky spacing/line wraps but not sure if that is simply bad error reporting or a real bad data input).

 

I would check the preload data that robot is sending to SDNC (and confirm the data in SDNC under the vnf-api preload vnd data). It looks like the sdnc_directives is missing the ssh-rsa part.

 

                                                                                          <entry>

                                                                                                         <key>pub_key</key>

                                                                                          <value>AAAAB3NzaC1yc2EAAAADAQABAAABAQCxohO+vv7lGI3E8K4HOlPhQbt8lxOhHTJT5wqgiC2dR1MpxZvvD78F9hyeI6WhFl52uI2h9eWosmzeZGRSfSMMdPhi1uX6eEBonYdHzq4vZSwZfpFEph/9h0/ilITpf+ns+XW+1ihZkzQOPp3Yyirq4C7MVfdvRFzPLWkU6TUreCg1EFoNdKT+Zm1P7XqVYjNvmuZLN4gW3QI0aYi1aAZITBDX95tvGxz0CCL11i/CRDnJ21N98MIkQGkt7heSxxwKTMpr2HYoQPyY4DFB9StJpzTeVER6vhgxemd+0i7HUwSoRgl14abiirIj7fnmHGOZkLBeWQP3H47U7sA9NISF user@controller</value>

                                                                                          </entry>

 

Should look like the xml form of this:

pub_key: "ssh-rsa AAAAB3NzaC1yc2EAAAADAQABAAABAQCxohO+vv7lGI3E8K4HOlPhQbt8lxOhHTJT5wqgiC2dR1MpxZvvD78F9hyeI6WhFl52uI2h9eWosmzeZGRSfSMMdPhi1uX6eEBonYdHzq4vZSwZfpFEph/9h0/ilITpf+ns+XW+1ihZkzQOPp3Yyirq4C7MVfdvRFzPLWkU6TUreCg1EFoNdKT+Zm1P7XqVYjNvmuZLN4gW3QI0aYi1aAZITBDX95tvGxz0CCL11i/CRDnJ21N98MIkQGkt7heSxxwKTMpr2HYoQPyY4DFB9StJpzTeVER6vhgxemd+0i7HUwSoRgl14abiirIj7fnmHGOZkLBeWQP3H47U7sA9NISF user@controller"

Brian

 

 

 

2020-01-15T18:52:39.812Z|ad5d7f84-147c-4a7d-b5b9-685432ba9a7b|org.onap.so.openstack.utils.MsoHeatUtils - Performing post processing backout: false cleanUpKeyPair: true, stack Stack{description='Heat template to deploy TAAS', links=[Link{href='http://controller:8004/v1/70968f3b213c4c8d81d92c06a9dddf7c/stacks/test_taas_vspvtaas1301a_202001160021/63219ede-87ce-46a5-b060-05e5bcb2831d', rel='self'}], stackStatusReason='Resource CREATE failed: BadRequest: resources.my_keypair: Keypair data is invalid: failed to generate fingerprint (HTTP 400) (Request-ID: req-65c74120-631b-4f01-829c-f305da78de4b)', stackName='test_taas_vspvtaas1301a_202001160021', updatedTime=null, creationTime=Wed Jan 15 18:52:22 GMT 2020, stackStatus='CREATE_FAILED', id='63219ede-87ce-46a5-b060-05e5bcb2831d', outputs='[]', parameters='{vf_module_id=707b0e2b-3ec0-49fb-90a1-4f68a2dca8d2, OS::project_id=70968f3b213c4c8d81d92c06a9dddf7c, onap_private_subnet_id=oam_network_pFVi, onap_private_net_cidr=30.0.0.0/24, mr_ip_port=30227, dcae_collector_port=8080, taas_network_net_cidr=70.0.0.0/24, onap_private_net_id=oam_network_pFVi, base_flavor_name=m1.medium, cloud_env=openstack, key_name=vtaas_key, prov_id=f387dcf8-0d46-49df-9eaf-440c9221654e, vnf_id=c43baae3-605d-4d06-af07-93fb48652dd1, OS::stack_name=test_taas_vspvtaas1301a_202001160021, mr_ip_addr=30.0.0.10, base_image_name=ubuntu_16.04, dcae_collector_ip=30.0.0.13, taas_network_subnet_id=test_taas_net_taas_network_subnet_202001160021, OS::stack_id=63219ede-87ce-46a5-b060-05e5bcb2831d, vtaas_private_ip_0=30.0.0.91, vtaas_private_ip_1=70.0.0.41, vtaas_name_0=vTaas, public_net_id=b38bae76-988a-4756-9f49-23f023e9a3b4, availability_zone=onap-services, pub_key=AAAAB3NzaC1yc2EAAAADAQABAAABAQCxohO+vv7lGI3E8K4HOlPhQbt8lxOhHTJT5wqgiC2dR1MpxZvvD78F9hyeI6WhFl52uI2h9eWosmzeZGRSfSMMdPhi1uX6eEBonYdHzq4vZSwZfpFEph/9h0/ilITpf+ns+XW+1ihZkzQOPp3Yyirq4C7MVfdvRFzPLWkU6TUreCg1EFoNdKT+Zm1P7XqVYjNvmuZLN4gW3QI0aYi1aAZITBDX95tvGxz0CCL11i/CRDnJ21N98MIkQGkt7heSxxwKTMpr2HYoQPyY4DFB9StJpzTeVER6vhgxemd+0i7HUwSoRgl14abiirIj7fnmHGOZkLBeWQP3H47U7sA9NISF user@controller, taas_network_net_id=test_taas_net_taas_network_202001160021}', files='null'}

 

 

From: Velugubantla Praveen <velugubantla.praveen@...>
Sent: Wednesday, January 15, 2020 2:43 PM
To: FREEMAN, BRIAN D <bf1936@...>; onap-discuss@...
Cc: Devangam Manjunatha <Devangam.Manjunatha@...>; Naveen S. Sankad <naveen.sankad@...>
Subject: [ElAlto]-[VF-Module]-[Key-pair] :- BadRequest: resources.my_keypair: Keypair data is invalid: failed to generate fingerprint (HTTP 400)

 

Hi Brian / Team,

 

We tried to deploy our own new service which designed and distributed successfully through the same integration scripts used for vCPE, but when we deployed network had got created successfully next the vf-module stack failed because of the key-pair data issue it was not able to generate the fingerprint required.

 

ERROR : BadRequest: resources.my_keypair: Keypair data is invalid: failed to generate fingerprint (HTTP 400) (Request-ID: req-65c74120-631b-4f01-829c-f305da78de4b)

 

I am attaching the SO-openstack adapter log. Can you suggest me why this kind of error happens & what we can debug further regarding this.

 

Any help or suggestion to resolve this.

 

Regards,

________________________________________________________

Velugubantla Praveen                                                         

Engineer - CTO-Common

L&T TECHNOLOGY SERVICES LIMITED

L3 Building, Manyata Embassy Business Park, 
Nagawara HobliBengaluru-560045

________________________________________________________

Mobile: +91 9154111420

 

www.LTTS.com 

 

L&T Technology Services Ltd

www.LTTS.com

L&T Technology Services Limited (LTTS) is committed to safeguard your data privacy. For more information to view our commitment towards data privacy under GDPR, please visit the privacy policy on our website www.Ltts.com. This Email may contain confidential or privileged information for the intended recipient (s). If you are not the intended recipient, please do not use or disseminate the information, notify the sender and delete it from your system.


Brian Freeman
 

Yes its definitely bad preload data in SDNC.

Not sure if you are using robot or curl to put the preload data in but its missing the leading ssh-rsa.

 

Brian

 

 

parameters={vf_module_id=707b0e2b-3ec0-49fb-90a1-4f68a2dca8d2, onap_private_net_id=oam_network_pFVi, prov_id=f387dcf8-0d46-49df-9eaf-440c9221654e, public_net_id=b38bae76-988a-4756-9f49-23f023e9a3b4, base_flavor_name=m1.medium, onap_private_subnet_id=oam_network_pFVi, base_image_name=ubuntu_16.04, mr_ip_addr=30.0.0.10, onap_private_net_cidr=30.0.0.0/24, taas_network_subnet_id=test_taas_net_taas_network_subnet_202001160021, pub_key=AAAAB3NzaC1yc2EAAAADAQABAAABAQCxohO+vv7lGI3E8K4HOlPhQbt8lxOhHTJT5wqgiC2dR1MpxZvvD78F9hyeI6WhFl52uI2h9eWosmzeZGRSfSMMdPhi1uX6eEBonYdHzq4vZSwZfpFEph/9h0/ilITpf+ns+XW+1ihZkzQOPp3Yyirq4C7MVfdvRFzPLWkU6TUreCg1EFoNdKT+Zm1P7XqVYjNvmuZLN4gW3QI0aYi1aAZITBDX95tvGxz0CCL11i/CRDnJ21N98MIkQGkt7heSxxwKTMpr2HYoQPyY4DFB9StJpzTeVER6vhgxemd+0i7HUwSoRgl14abiirIj7fnmHGOZkLBeWQP3H47U7sA9NISF user@controller, key_name=vtaas_key, vnf_id=c43baae3-605d-4d06-af07-93fb48652dd1, dcae_collector_ip=30.0.0.13, mr_ip_port=30227, taas_network_net_cidr=70.0.0.0/24, dcae_collector_port=8080, vtaas_private_ip_1=70.0.0.41, vtaas_private_ip_0=30.0.0.91, vtaas_name_0=vTaas, cloud_env=openstack, taas_network_net_id=test_taas_net_taas_network_202001160021}, timeoutMinutes=120, environment='parameters:

 

From: FREEMAN, BRIAN D
Sent: Wednesday, January 15, 2020 3:35 PM
To: Velugubantla Praveen <velugubantla.praveen@...>; onap-discuss@...
Cc: Devangam Manjunatha <Devangam.Manjunatha@...>; Naveen S. Sankad <naveen.sankad@...>
Subject: RE: [ElAlto]-[VF-Module]-[Key-pair] :- BadRequest: resources.my_keypair: Keypair data is invalid: failed to generate fingerprint (HTTP 400)

 

Looks like you pub_key is not formatted correctly when it gets to openstack for some reason (or at least that is what the error message is indicating).

The parameters data looks good but openstack is responding that its bad (the error text show the pub_kcy is missing the leading ssh-rsa and there is some funky spacing/line wraps but not sure if that is simply bad error reporting or a real bad data input).

 

I would check the preload data that robot is sending to SDNC (and confirm the data in SDNC under the vnf-api preload vnd data). It looks like the sdnc_directives is missing the ssh-rsa part.

 

                                                                                          <entry>

                                                                                                         <key>pub_key</key>

                                                                                          <value>AAAAB3NzaC1yc2EAAAADAQABAAABAQCxohO+vv7lGI3E8K4HOlPhQbt8lxOhHTJT5wqgiC2dR1MpxZvvD78F9hyeI6WhFl52uI2h9eWosmzeZGRSfSMMdPhi1uX6eEBonYdHzq4vZSwZfpFEph/9h0/ilITpf+ns+XW+1ihZkzQOPp3Yyirq4C7MVfdvRFzPLWkU6TUreCg1EFoNdKT+Zm1P7XqVYjNvmuZLN4gW3QI0aYi1aAZITBDX95tvGxz0CCL11i/CRDnJ21N98MIkQGkt7heSxxwKTMpr2HYoQPyY4DFB9StJpzTeVER6vhgxemd+0i7HUwSoRgl14abiirIj7fnmHGOZkLBeWQP3H47U7sA9NISF user@controller</value>

                                                                                          </entry>

 

Should look like the xml form of this:

pub_key: "ssh-rsa AAAAB3NzaC1yc2EAAAADAQABAAABAQCxohO+vv7lGI3E8K4HOlPhQbt8lxOhHTJT5wqgiC2dR1MpxZvvD78F9hyeI6WhFl52uI2h9eWosmzeZGRSfSMMdPhi1uX6eEBonYdHzq4vZSwZfpFEph/9h0/ilITpf+ns+XW+1ihZkzQOPp3Yyirq4C7MVfdvRFzPLWkU6TUreCg1EFoNdKT+Zm1P7XqVYjNvmuZLN4gW3QI0aYi1aAZITBDX95tvGxz0CCL11i/CRDnJ21N98MIkQGkt7heSxxwKTMpr2HYoQPyY4DFB9StJpzTeVER6vhgxemd+0i7HUwSoRgl14abiirIj7fnmHGOZkLBeWQP3H47U7sA9NISF user@controller"

Brian

 

 

 

2020-01-15T18:52:39.812Z|ad5d7f84-147c-4a7d-b5b9-685432ba9a7b|org.onap.so.openstack.utils.MsoHeatUtils - Performing post processing backout: false cleanUpKeyPair: true, stack Stack{description='Heat template to deploy TAAS', links=[Link{href='http://controller:8004/v1/70968f3b213c4c8d81d92c06a9dddf7c/stacks/test_taas_vspvtaas1301a_202001160021/63219ede-87ce-46a5-b060-05e5bcb2831d', rel='self'}], stackStatusReason='Resource CREATE failed: BadRequest: resources.my_keypair: Keypair data is invalid: failed to generate fingerprint (HTTP 400) (Request-ID: req-65c74120-631b-4f01-829c-f305da78de4b)', stackName='test_taas_vspvtaas1301a_202001160021', updatedTime=null, creationTime=Wed Jan 15 18:52:22 GMT 2020, stackStatus='CREATE_FAILED', id='63219ede-87ce-46a5-b060-05e5bcb2831d', outputs='[]', parameters='{vf_module_id=707b0e2b-3ec0-49fb-90a1-4f68a2dca8d2, OS::project_id=70968f3b213c4c8d81d92c06a9dddf7c, onap_private_subnet_id=oam_network_pFVi, onap_private_net_cidr=30.0.0.0/24, mr_ip_port=30227, dcae_collector_port=8080, taas_network_net_cidr=70.0.0.0/24, onap_private_net_id=oam_network_pFVi, base_flavor_name=m1.medium, cloud_env=openstack, key_name=vtaas_key, prov_id=f387dcf8-0d46-49df-9eaf-440c9221654e, vnf_id=c43baae3-605d-4d06-af07-93fb48652dd1, OS::stack_name=test_taas_vspvtaas1301a_202001160021, mr_ip_addr=30.0.0.10, base_image_name=ubuntu_16.04, dcae_collector_ip=30.0.0.13, taas_network_subnet_id=test_taas_net_taas_network_subnet_202001160021, OS::stack_id=63219ede-87ce-46a5-b060-05e5bcb2831d, vtaas_private_ip_0=30.0.0.91, vtaas_private_ip_1=70.0.0.41, vtaas_name_0=vTaas, public_net_id=b38bae76-988a-4756-9f49-23f023e9a3b4, availability_zone=onap-services, pub_key=AAAAB3NzaC1yc2EAAAADAQABAAABAQCxohO+vv7lGI3E8K4HOlPhQbt8lxOhHTJT5wqgiC2dR1MpxZvvD78F9hyeI6WhFl52uI2h9eWosmzeZGRSfSMMdPhi1uX6eEBonYdHzq4vZSwZfpFEph/9h0/ilITpf+ns+XW+1ihZkzQOPp3Yyirq4C7MVfdvRFzPLWkU6TUreCg1EFoNdKT+Zm1P7XqVYjNvmuZLN4gW3QI0aYi1aAZITBDX95tvGxz0CCL11i/CRDnJ21N98MIkQGkt7heSxxwKTMpr2HYoQPyY4DFB9StJpzTeVER6vhgxemd+0i7HUwSoRgl14abiirIj7fnmHGOZkLBeWQP3H47U7sA9NISF user@controller, taas_network_net_id=test_taas_net_taas_network_202001160021}', files='null'}

 

 

From: Velugubantla Praveen <velugubantla.praveen@...>
Sent: Wednesday, January 15, 2020 2:43 PM
To: FREEMAN, BRIAN D <bf1936@...>; onap-discuss@...
Cc: Devangam Manjunatha <Devangam.Manjunatha@...>; Naveen S. Sankad <naveen.sankad@...>
Subject: [ElAlto]-[VF-Module]-[Key-pair] :- BadRequest: resources.my_keypair: Keypair data is invalid: failed to generate fingerprint (HTTP 400)

 

Hi Brian / Team,

 

We tried to deploy our own new service which designed and distributed successfully through the same integration scripts used for vCPE, but when we deployed network had got created successfully next the vf-module stack failed because of the key-pair data issue it was not able to generate the fingerprint required.

 

ERROR : BadRequest: resources.my_keypair: Keypair data is invalid: failed to generate fingerprint (HTTP 400) (Request-ID: req-65c74120-631b-4f01-829c-f305da78de4b)

 

I am attaching the SO-openstack adapter log. Can you suggest me why this kind of error happens & what we can debug further regarding this.

 

Any help or suggestion to resolve this.

 

Regards,

________________________________________________________

Velugubantla Praveen                                                         

Engineer - CTO-Common

L&T TECHNOLOGY SERVICES LIMITED

L3 Building, Manyata Embassy Business Park, 
Nagawara HobliBengaluru-560045

________________________________________________________

Mobile: +91 9154111420

 

www.LTTS.com 

 

L&T Technology Services Ltd

www.LTTS.com

L&T Technology Services Limited (LTTS) is committed to safeguard your data privacy. For more information to view our commitment towards data privacy under GDPR, please visit the privacy policy on our website www.Ltts.com. This Email may contain confidential or privileged information for the intended recipient (s). If you are not the intended recipient, please do not use or disseminate the information, notify the sender and delete it from your system.